Üvegmozaik 11. kerületi raktárról azonnal! Mozaik csempe, üvegmozaik burkolatok, spanyol mozaik, dekor mozaik, egyedi mozaikok.

Mozaik csempe raktárról azonnal
Üvegmozaik burkolat készítése

 
Üvegmozaik fajtái
          

      
    Mozaik szinén papír hordozón
    Mozaik hátoldalán hálóra kasírozva
                
Alkalmazási területek:
                 IGEN
Medence
NEM !
                 IGEN
Gőzkabin
NEM !
                 IGEN
Zuhanyzó
NEM !
                 IGEN
Fürdőszoba
IGEN
           Kül- és beltérben
 
Beltérben
 
Részletek>>>>
 
Segédanyagok megválasztása
Olyan ragasztócsaládot válasszunk, amely rendelkezik az összes rétegrendhez szükséges anyagokkal. A különböző ragasztócsaládokat ne keverjük, hiszen nem biztos, hogy egymással kompatibilisek, és garancia is csak így érvényes. Az üvegmozaikhoz különösen fontos jó minőségű flexibilis ragasztó használata.
Mi a MAPEI termékcsaládot használjuk, és ajánljuk.
 
 
Falfelület előkészítése (kiegyenlítés, glettelés )
A legkevésbé látványos, de a legfontosabb munka.  Itt dől el, hogy milyen lesz a végeredmény. A burkolásra kerülő felületnek por- és zsírmentesnek kell lenni. A padló és a fal csatlakozásait tökéletesen derékszögűvé függőlegessé kell előkészíteni. Glettelés után a fal teljesen sík és sima legyen, ha nincs ettől eltérő megrendelői igény.
     

Ragasztás
Papírra kasírozott üvegmozaik
A jó minőségű fehér flexibilis ragasztót 3-4 mm-es fogas lehúzóval felhúzzuk a a burkolandó felületre, majd óvatosan nyomjuk bele a mozaiklapokat, a papírral borított oldalát magunk felé tartva. A gondos elhelyezés után a tökéletes tapadás érdekében a lapokat gumisimítóval paskolva ágyazzuk a ragasztóba.
A lapok közötti távolságnak meg kell egyeznie a lapokon belüli fugahézag méretével! A mozaik lapok színén lévő papírhordozó néhány mm-rel kisebb mint a mozaik lap széle, így jól láthatok a fuga osztások.
Az első 10-15 mozaiklap felragasztása után ellenőrizzük a mozaiklapok közötti távolságokat, mert ekkor még korrigálni tudjuk a hibákat.
 
       
 
Ives felületeknél a mozaik lapot, sorokra kell tépkedni és a mozaikcsíkokat soronként kell ragasztani, amihez nagy türelem, szakértelem és nem utolsó sorban gyakorlat szükséges.
  
         

 

Fugázás
A már leburkolt mozaiklapok színén lévő papírt kb. 24 óra múlva nedvesítsük be vizes szivaccsal. Csak annyira nedvesítsük be a papírt, hogy az könnyen leválasztható legyen. 10-15 perc várakozási idő után a papírt átlós irányban, a felső sarokból kiindulva húzzuk le a mozaikok felületéről.
Fokozott figyelmet igényel a megfelelő fugaszín kiválasztása, mivel a fuga színe jelentősen befolyásolhatja a burkolt mozaik látványát.
 
         

A papírlap eltávolítása után a mozaik szemeket ellenőrizzük. Az esetleg csorba, burkolás során sérült, elcsúszott mozaik szemeket cseréljük ki.

Ahol a fehér ragasztó esetleg kitüremkedik a fugahézagok között ott éles szerszámmal a felesleges anyagot ki kell kaparnunk, hogy helyet biztosítsunk a színes fugának. A megfelelő sűrűségű fuga anyagot fúgázó gumival bedolgozzuk a fugahézagokba, majd kis idő múlva a felesleget vizes szivaccsal lemossuk. Végül száraz ruhával átdörzsöljük a mozaik felületet.

                                                    
          
 

 

 Egyedi kirakás (fóliás mozaik) 
A felragasztás technológiája megegyezik a papírra kasírozott mozaik felragasztásával, a fóliával borított rész ugyanúgy magunk felé kerül.
A mozaikon levő fólia eltávolítása: a fóliás mozaik hosszabb száradási időt igényel. Hőmérséklettől függően, akár 48 óra is lehet a teljes kötési idő. A fóliát óvatosan sarokból indulva átlósan húzzuk le az üvegmozaikról. A fuga hézagok tisztása megegyezik a fent leírtakkal.
 
A burkolást csak olyan szakemberre bízzuk, aki tud referenciamunkát mutatni !
 

 

Tárolási tudnivalók:
A papírra kasírozott üvegmozaikot nedvességtől óvni kell, ugyanis nedvesség hatására a mozaik szemek a papírhordozóról még a felrakás előtt leesnek, így használhatatlanná válnak.
A fóliás mozaikot a nedvességen kívül elsősorban a túlzott felmelegedéstől, a tűző naptól kell megvédeni (pl. több órás forró autóban tárolás). Felhasználás előtt árnyékos, hűvös helyen tároljuk.
A dobozokat egyik fajtánál sem célszerű forgatni, élére állítani, ugyanis a papír, a fólia meggyűrődhet, deformálódhat.